Yogahandduk

En yogahandduk är ett viktigt redskap för alla yogautövare som ger extra grepp och komfort under träningen.

Yogahanddukar kan också hjälpa till att absorbera svett och hålla din matta ren och torr. När du väljer en yogahandduk ska du leta efter en som är absorberande, lätt och snabbtorkande. Tänk också på storleken på handduken – en mindre handduk kan vara mer praktisk för resor, medan en större handduk ger mer täckning under din träning.

Yogahanddukar finns i en mängd olika färger och mönster, så du kan välja en som passar din personliga stil. Om du letar efter en yogahandduk som gör ett uttalande, prova en med ett djärvt tryck eller en ljus färg. Om du föredrar en mer dämpad look, det finns många yogahanddukar i klassisk svart eller vit färg.

Oavsett vilken stil du har kan en yogahandduk hjälpa dig att hålla dig bekväm och fokuserad under din träning.

Yogahanddukar är ett viktigt verktyg för alla yogautövare, eftersom de ger extra grepp och komfort under övningen. Yogahanddukar kan också hjälpa till att absorbera svett och hålla din matta ren och torr. När du väljer en yogahandduk ska du leta efter en som är absorberande, lätt och snabbtorkande. Tänk också på storleken på handduken – en mindre handduk kan vara mer praktisk för resor, medan en större handduk ger mer täckning under träningen.

Yogahanddukar finns i en mängd olika färger och mönster, så du kan välj en som passar din personliga stil. Om du letar efter en yogahandduk som är ett statement, prova en med ett djärvt tryck eller en ljus färg. Om du föredrar en mer dämpad look finns det många yogahanddukar i klassisk svart eller vit färg. Oavsett din stil kan en yogahandduk hjälpa dig att hålla dig bekväm och fokuserad under din träning.

Yogahandduk bäst i test

1. Casall Yogahandduk (bäst i test 2022)

Årets bäst i test är denna yogahandduk från Casall.

Handduken är i mikrofiber och har en hög absorptionsförmåga och därmed allt du behöver för ett lyckat köp.

Ena sidan har punkter av silikon för att motverka halka och för att ge bra friktion mot underlaget.

 • Mått: 183×65 cm
 • Mikrofiber med hög absorptionsförmåga
 • Silikonpunkter; motverkar halka
 • 80% polyester och 20% polyamid

2. Briv Yogahandduk

Briv Yogahandduk

Denna Yogahandduk från Briv är en mandalamöstrad microfiberhandduk med antislip som minskar halkrisken vid ditt yogapass.

Handduken är utmärkt att använda ovanpå lånemattan vid yogapasset.

Den är hygienisk och lättskött.

Tvättas i 30 grader.

3. InnovaGoods Yogahandduk

InnovaGoods Yogahandduk

En snabbtorkande träningshandduk med hög absorberingsförmåga som hjälper dig göra utföra din träning på ett tryggt och bekvämt sätt.

Den vävda texturen ger ett bra grepp så att du undviker halka. Handduken kan användas hemma eller på gymmet för exempelvis yoga och kroppsövningar. Du kan även använda den över maskiner eller mattor på gymmet för en mer hygienisk träning.

Handduken är mjuk och skön mot huden samt lätt i vikten och enkel att vika eller rulla ihop. Kan tvättas i tvättmaskin.

 • Snabbtorkande träningshandduk
 • Hög absorberingsförmåga
 • Vävd textur för att undvika halka

Specifikationer:
Färg: Ljusblå
Material: Polyester, nylon
Mått: ca. 60 x 180 x 0.5 cm

Vad är en yogahandduk och varför behöver du en?

En yogahandduk är ett viktigt verktyg för alla yogautövare, eftersom den ger extra grepp och komfort under träningen. Yogahanddukar kan också hjälpa till att absorbera svett och hålla din matta ren och torr.

När du väljer en yogahandduk ska du leta efter en som är absorberande, lätt och snabbtorkande. Tänk också på storleken på handduken – en mindre handduk kan vara mer praktisk för resor, medan en större handduk ger mer täckning under träningen.

Yogahanddukar finns i en mängd olika färger och mönster, så du kan välja en som passar din personliga stil. Om du letar efter en yogahandduk som gör ett statement, prova en med ett djärvt tryck eller en ljus färg. Om du föredrar en mer dämpad look finns det många yogahanddukar i.

Hur du väljer rätt yogahandduk för dig

När du väljer en yogahandduk ska du leta efter en som är absorberande, lätt och snabbtorkande. Tänk också på storleken på handduken – en mindre handduk kan vara mer praktisk för resor, medan en större handduk ger mer täckning under träningen.

Yogahanddukar finns i en mängd olika färger och mönster, så du kan välja en som passar din personliga stil. Om du letar efter en yogahandduk som gör ett statement, prova en med ett djärvt tryck eller en ljus färg. Om du föredrar en mer dämpad look finns det många yogahanddukar i klassisk svart eller vit. Oavsett din stil kan en yogahandduk hjälpa dig att hålla dig bekväm och fokuserad under din träning.

Varför är yogahanddukar viktiga?

Yogahanddukar är ett viktigt verktyg för alla yogautövare, eftersom de ger extra grepp och komfort under träningen. Yogahanddukar kan också hjälpa till att absorbera svett och hålla din matta ren och torr.

Fördelarna med att använda en yogahandduk

Yogahanddukar är ett viktigt verktyg för alla yogautövare, eftersom de ger extra grepp och komfort under träningen. Yogahanddukar kan också hjälpa till att absorbera svett och hålla din matta ren och torr. Här är några av fördelarna med att använda en yogahandduk

 • Ger extra grepp och komfort under träningen
 • Hjälper till att absorbera svett
 • Håller mattan ren och torr
 • Finns i en mängd olika färger och mönster för att passa din personliga stil
 • Kan användas som yogamatta om du reser lätt

Hur du använder din yogahandduk under träningen

För att få ut det mesta av din yogahandduk bör du fukta den innan du använder den. Om du fuktar din yogahandduk hjälper den till att greppa mattan och förhindrar att du halkar under träningen.

Du kan också använda din yogahandduk för att torka bort svett under träningen. När du är klar rullar du helt enkelt ihop din yogahandduk och stoppar ner den i din yogaväska.

De bästa sätten att ta hand om din yogahandduk

För att hålla din yogahandduk i gott skick ska du tvätta den efter varje användning. Genom att tvätta din yogahandduk kan du avlägsna svett och bakterier och förhindra att smuts och smuts byggs upp.

Det är bäst att tvätta yogahandduken i kallt vatten med ett milt tvättmedel och lufttorka den på en sval och skuggig plats. Undvik att använda mjukgörare eller blekmedel, eftersom dessa kan skada handdukens fibrer. Om du behöver stryka din yogahandduk, använd en låg värmeinställning.

Med rätt skötsel kommer din yogahandduk att hålla i många år. Så se till att lägga till en i ditt yogakit idag!