Yoga Nidra

Yoga Nidra, som betyder ”yogasömn” på sanskrit, är en form av guidad meditation som sägs ge avslappning i hela kroppen och mental klarhet.

Övningen innebär att man lägger sig ner i en bekväm ställning och lyssnar på en guidad röst eller musik medan man fokuserar på andningen. Yoga Nidra sägs vara fördelaktigt för att minska stress och ångest, förbättra sömnkvaliteten och främja det allmänna välbefinnandet.

Om du vill varva ner efter en lång dag eller helt enkelt vill slappna av och rensa ditt sinne kan yoga nidra vara den perfekta övningen för dig. Prova den nästa gång du behöver lite lugn och ro!

Det finns vissa som säger att yoga nidra är ett bra sätt att slappna av och rensa sinnet. De säger att du kan göra det genom att ligga ner i en bekväm position och lyssna på en guidad röst eller musik medan du fokuserar på andningen :

  • Människor säger också att yoga nidra är bra för att minska stress och ångest, förbättra sömnkvaliteten och främja allmänt välbefinnande
  • Men vissa människor anser dock att det kanske inte är till hjälp för alla. De tror att det kan bero på personens personlighet och vad de söker i en meditationsövning.