Yoga challenge

En yoga challenge, eller en yogautmaning, är ett bra sätt att börja dagen. Det kan hjälpa dig att fokusera och vara mer uppmärksam på din kropp och dina rörelser. Det finns dock några potentiella nackdelar som du bör tänka på innan du påbörjar en yogautmaning. Till exempel kan en felaktig form leda till skador. Om du dessutom inte är van vid ansträngande träning kan du tycka att en yoga challenge är för svår och till slut skada dig själv.

Rådgör alltid med en professionell person innan du börjar med en ny träningsform.

När det gäller yogapositioner finns det några som är särskilt lämpliga för nybörjare. Följande ställningar kan hjälpa dig att komma igång med din yogautmaning:

Nedåtriktad hund: Den här ställningen är utmärkt för att sträcka ut hamstrings och förlänga ryggraden. Den kan också hjälpa till att lindra spänningar i axlarna.

Bergsställning: Den här ställningen hjälper till att förbättra hållningen och stärker benen. Det är också ett bra sätt att centrera sig själv och fokusera på andningen.

Tree Pose: Den här ställningen hjälper till att förbättra balansen och flexibiliteten. Det är också ett bra sätt att lugna ner sinnet och kroppen.

Warrior I Pose: Den här ställningen hjälper till att bygga upp styrka i benen och öppna upp höfterna. Det är också ett bra sätt att öka energi och fokus.

Innan du börjar din yogautmaning ska du se till att du värmer upp ordentligt. Detta kommer att bidra till att förebygga skador. En enkel uppvärmningsrutin kan bestå av lätt stretching eller promenader på plats.

När du är redo att börja din yogautmaning bör du sätta upp ett mål för dig själv. Du kanske till exempel vill utföra ett visst antal ställningar varje dag eller vecka. Alternativt kanske du vill hålla en viss ställning under en viss tid.

Kom ihåg att lyssna på din kropp och ta pauser när det behövs. Och viktigast av allt, ha roligt!