Tantra yoga

Tantra yoga är en urgammal metod som har sitt ursprung i Indien. Det är en form av yoga som fokuserar på kultivering av sexuell energi för att uppnå högre medvetandetillstånd. Tantra yoga ses ofta som en väg till upplysning och självförverkligande, och den kan utövas av både män och kvinnor.

Målet med tantrayogan är att överskrida egot och alla dualiteter, såsom njutning och smärta, kärlek och hat osv. Inom tantrayogan ses sexuell energi som en kraftfull kraft som kan användas för att omvandla individen och nå högre medvetandetillstånd. Genom tantrayogan kan man lära sig att kontrollera och utnyttja denna sexuella energi för att uppleva djupare nivåer meditation och i slutändan uppnå upplysning.

Tantrayoga är inte för alla och det är viktigt att rådgöra med en kvalificerad lärare innan man ger sig in på denna väg. Tantrayoga kan vara en avancerad form av yoga, och det är viktigt att vara förberedd mentalt och fysiskt innan man ger sig in i denna praktik. Men för dem som är redo att engagera sig i praktiken kan tantrayoga vara en otroligt förvandlande och givande upplevelse.

Fördelar med tantra yoga

  • Tantra yoga kan vara en otroligt omvälvande och givande upplevelse
  • Den kan hjälpa dig att kontrollera och utnyttja andlig energi
  • Tantrayoga kan hjälpa dig att nå högre medvetandetillstånd

Nackdelar med tantra yoga

  • Tantra yoga är inte för alla
  • Det kan vara en avancerad form av yoga
  • Du måste vara förberedd mentalt och fysiskt innan du ger dig in i denna yoga