Ögonkudde

Om du letar efter ett sätt att slappna av med ögonen och minska stressen kan en ögonkudde vara precis vad du behöver. Ögonkuddar är tillverkade av naturmaterial som bomull eller linfrö och de bidrar till att förbättra blodcirkulationen runt ögonen. De finns i olika former och storlekar, så du kan välja den som passar dig bäst. En ögonkudde är mycket populär bland yogautövare.

Ögonkudde bäst i test

1. Yogiraj ögonkudde (bäst i test 2022)

På första plats kommer denna ögonkudde från Yogiraj.

Ta en välbehövlig paus med denna avslappnande ögonkudde, fylld med lugnande lavendel.

En ögonkudde hjälper dig att varva ner och hitta tillbaka till dig själv under Savasana, eller när du behöver lugn och ro.

Kudden passar lika bra på yogapasset som vid en paus på soffan i hemmet. En ögonkudde är också en uppskattad gåva eller gå-bort-present. 

 • Höjer avslappning
 • Fylld med rogivande lavendel med underbar doft
 • Behaglig siden 

Specifikationer

 • Vikt: 250 gram
 • Mått: 23 x 11 cm
 • Material: Avtagbart silkesfodral, lavendelfrön.

2. Casall ögonkudde

Bekväm och lugnande ögonkudde, perfekt för meditation eller bara för avkoppling

Fylld med naturlig lavendel för att lindra spänning och stress. Silkehöljet och fyllningen av naturliga linfrö täcker helt bort ljuset och formar sig mjukt runt ditt ansikte och ögon.

 • Vikt: 150 gram
 • Mått: 24 x 12 cm
 • Material: Silke, Bomull. Fyllnad: Linfrön och Lavendel.

Du kan ta bort tygöverdraget och tvätta det i kallt vatten (ej maskintvätt), låt lufttorka

Fördelarna med att använda en ögonkudde

Det finns många fördelar med att använda en ögonkudde, bland annat:

 • Lindring av spänningshuvudvärk och migrän
 • Minskade symtom på bihåleinflammation och ögonstress
 • Förbättrad blodcirkulation runt ögonen
 • Lugnande och avslappnande av musklerna runt ögonen
 • En känsla av lugn och avkoppling

Vanliga frågor om ögonkudde

Hur fungerar en ögonkudde?

När du placerar en ögonkudde över ögonen hjälper materialets vikt till att försiktigt trycka ner trötta muskler och nerver. Detta tryck kan bidra till att minska spänningshuvudvärk och migrän, samt lindra symtom på bihåleinflammation och ögonstress. Ögonkuddens värme kan också hjälpa till att lugna och slappna av musklerna runt ögonen.

Varför använda en ögonkudde?

Om du tillbringar mycket tid med att stirra på skärmar eller arbeta i starkt ljus kan du märka att dina ögon känns trötta och ansträngda i slutet av dagen. En ögonkudde kan hjälpa till att lindra denna spänning och få dig att känna dig mer avslappnad. Om du lider av huvudvärk eller migrän kan en ögonkudde också bidra till att minska frekvensen och intensiteten av dessa attacker.

Hur väljer man en ögonkudde?

När du väljer en ögonkudde är det viktigt att tänka på vilket material den är gjord av. Bomull är ett populärt val eftersom det är mjukt och skonsamt mot huden. Men om du om du letar efter något som behåller värmen längre är linfrö ett bra alternativ. Du bör också tänka på storleken på ögonkudden. Om du vill ha något som du kan ta med dig när du reser, välj en liten kudde. Men om du vill ha något som ger mer stöd är en större kudde ett bättre val.

Hur använder man en ögonkudde?

För att använda en ögonkudde placerar du den helt enkelt över ögonen och slappnar av. Du kanske tycker att det är bra att ligga ner när du använder en ögonkudde. Du kan också försöka placera den över pannan eller tinningarna om du lider av huvudvärk eller migrän. Om du använder en ögonkudde för avslappning är det viktigt att du fokuserar på din andning och låt musklerna slappna av.

Hur ofta ska du använda en ögonkudde?

Du kan använda en ögonkudde så ofta du vill. Om du tycker att det hjälper kan du använda det varje dag. Men om du bara använder den då och då går det bra också.