Medicinsk yoga

Visste du att det finns medicinsk yoga, med flera olika yogastilar som på ett mjukt och lugnt sätt stöder din kropp i både rehabilitering och balans för kropp och själ?

Medicinsk yoga är namnet på flera olika yogastilar som är särskilt utformade för att lindra olika fysiska och psykiska besvär.

Medicinsk yoga är ofta inspirerad av traditionell kundaliniyoga, men är mjukare och lugnare. Ibland syftar medicinska yogastilar till att lindra ett visst tillstånd, till exempel migrän, medan andra är generella och stöder kroppens förmåga att läka genom att balansera kropp och sinne, med fokus på att lindra stressymptom

Om du upplever smärta eller stress är de mest fysiskt krävande yogaformerna kanske inte något du vill eller kan utöva. Medicinsk yoga är ett lugnande alternativ till dessa yogastilar. Du behöver dock inte ha några särskilda åkommor för att utöva medicinsk yoga – den passar även för dem som vill utöva en lugn och skonsam form av yoga som hjälper dig att hålla kropp och sinne i balans.

Många människor upptäcker att utövandet av medicinsk yoga har otaliga fördelar för deras allmänna hälsa och välbefinnande!